2018 06 24, Sekmadienis Portalo filosofija   I  Bendradarbiavimas   I  Kontaktai   I  Atsakomybės ribojimas
              Portalas SVEIKATOS SODAS: Kuo arčiau Gamtos tuo daugiau sveikatos! 

Mažiau spam‘o – švaresnė galva.

img

 

PRAVARTU

       PIRMOJI PAGALBA

         KALENDORIUS

      DOPLERIO RADARAS

      PACIENTŲ TEISĖS

      ECHOSKOPIJA.LT

       AKIŲ KLINIKA

       DIETOSCENTRAS.LT

 „SVEIKATOS SODO“     VIDEO DIENORAŠTIS   

ziedu piegāde
Flower Delivery in Riga

 

Hey.lt - Nemokamas
 lankytojų skaitliukas
Ant pavasarinio stalo – žolelių penkiukė   print
Kai pasitraukia žiema, akys pačios ima ieškoti pirmųjų žalių daigelių. Pavasarį ypač naudingi jaunos žalumos - dilgėlių, garšvų, kiaulpienių - lapeliai. Iš jų gamindami salotas, troškinius, arbatas ar prieskonius, nepamirškite ir ankstyvosios žliūgės ar plautės.
Plačiau  
Užkandžiai darbe: ką valgyti, o ką geriau mesti į šiukšliadėžę?   print
Net ir stengiantis maitintis sveikai, ne visuomet užtenka laiko tinkamai numalšinti alkį. Kebliausias metas – pavakarė darbe: tuomet neretai išgeriamas kavos puodelis, užsikandant kuo nors saldžiu ir kaloringu.
Plačiau  
Intuityvus valgymas: kodėl verta leisti sau viską, ko norisi   print
Net neskanus maistas, jei jis uždraustas, tampa labai viliojantis. Savęs ribojimas sukelia įtampą, kurią nuramina tik netikėtas persivalgymas, LRT RADIJUI sako intuityvaus valgymo specialistė, gydytoja dietologė Aušra Jauniškytė-Ingelevičienė. Anot jos, intuityvų valgymą propaguojantys žmonės renkasi maistą, kuris ir skanus, ir reikalingas kūnui – netiesa, kad jei leis sau viską, žmogus valgys tik picas ir mėsainius.
Plačiau  
Vasara neturi sugriauti mitybos ritmo   print
Šilti vasariški orai neišvengiamai pakoreguoja ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų mitybą – valgyti norisi rečiau, pirmenybė teikiama lengvesniam maistui. O kur dar gausybė veiklų, į kurias įsijautus pietūs iš galvos tiesiog išgaruoja. Tačiau specialistai primena, kad sveiki mitybos įpročiai turėtų lydėti ir šiltuoju metų laiku.
Plačiau  
Ar verta vartoti pieną?   print
Egzistuoja nuomonė, kad su amžiumi žmogaus organizmas nustoja gaminti fermentą, skaldantį pieno baltymą kazeiną, todėl pieno nebepasisavina. Dar blogiau, vyresniame amžiuje pienas pradeda kenkti sveikatai. Ar tai tiesa, ar mitas?
Plačiau  
Kokius vaisius ir daržoves rekomenduojama valgyti šaltuoju sezonu   print
Neteisūs manantys, kad nėra daržovių, kurias būtų galima valgyti rudenį ir žiemą, – ir šaltuoju sezonu pasirinkimas didelis, LRT RADIJUI sako Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų gydytoja dietologė Evelina Cikanavičiūtė.
Plačiau  
Kaip atsikratyti per šventes priaugtų kilogramų?   print
Pasibaigus didžiosioms metų šventėms ne vienas susizgribsime, kad sėdėdami prie valgiais nukrauto stalo leidome sau šiek tiek per daug. Kaip atsikratyti priaugtų kilogramų? Ar pakaks valios ir iškrovos dienos jiems ištirpdyti? Patarimais, kaip galime padėti sau greičiau susigrąžinti įprastas formas, dalijasi gydytoja dietologė Edita Gavelienė, vaistininkė ir žolininkė Jadvyga Balvočiūtė ir „Žolinčių akademijos“ prezidentė Danutė Kunčienė.
Plačiau  
Lazdynų riešutai - jaunystės ir energijos raktas   print
Skubėkite ieškoti ir rinkti lazdynų riešutus – kasdien suvalgyta jų sauja padės išsaugoti jaunystę ir sveiką širdį. Tai – tikras energijos šaltinis: sakoma, kad turkų vyrai prieš pasimatymą sukremta šių riešutų.
Plačiau  
Kokia mityba pavojinga sveikatai   print
„Dažno europiečio mitybos įpročiai šiandien yra labai ydingi – suvalgome per daug maisto, kuris rūgština mūsų organizmą – mėsos, žuvies, grūdinių, pieno produktų, saldumynų, ir per mažai – daržovių ir vaisių, kurie atstato šarmų pusiausvyrą. Tokie mūsų mitybos įpročiai ilgainiui turi skaudžias pasekmes mūsų sveikatai ir savijautai“, – tvirtina mitybos profesorius iš Vokietijos Jurgenas Vormannas, Lietuvoje pristatęs visame pasaulyje vis aktyviau aptarinėjamą „rūgščios“ mitybos problemą.
Plačiau  
Kada gerti sultis ne tik nesveika, bet ir pavojinga   print
Sultys yra gėrimas, kuris turi ir sveikatinančią, ir maistinę vertę, bet gerti jas kaip vandenį – didelė klaida, LRT RADIJUI sako gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė. Anot Žolinčių akademijos įkūrėjos Danutės Kunčienės, labai negerai sultis gerti valgant, be to, nereikėtų jų saldinti cukrumi.
Plačiau  


Reklama: Stogų įrengimas Trinkelių klojimas Panevėžyje Plastikiniai langai Medinės durys Mediniai langai Grindinio trinkelės

Svetainių kūrimas, seo paslaugossvetainių kūrimas, seo paslaugos

durys, medinės durys