Pusryčiai. Pradėkite savo dieną nuo geriausio! Sultys. Ryte išgerkite greipfrutų sulčių stiklinę. Nustatyta, kad greipfrutų sultys (ypač raudonųjų vaisių) naudingos širdžiai ir kraujagyslėms. Šiose sultyse esantys flavonoidai padeda išlaikyti aukštą vitamino E ir azoto oksido lygį kraujyje. Miusli ir košės. Reguliariai valgant šiuos produktus sumažėja žarnyno vėžio rizika 30-40 proc. Ypač naudingos kruopose esančios augalinės skaidulos.
Kava. Pasak specialistų, kava nėra tokia “nuodinga”, kaip kalbama. Atvirkščiai, vis dažniau užsimenama apie išskirtinę šio produkto naudą. Tarkim, verdant klasikinę kavą (turkiškai), nuosėdos sugeria iki 90 proc. vandenyje esančio švino bei vario. O štai tirpi kava nėra tokia naudinga.
Pietūs. Neatsisakykite riebaus maisto! Riebi žuvis, kiauliena, padažai, avokadai, graikiški riešutai. Besirūpinantys savo sveikata ir svoriu būtent šiuos kaloringus produktus turėtų įtraukti į savo racioną. Dietologai tyrimais įrodė, kad riebalai būtini žmogaus organizmui. Skrandžio neapgausi!
Sumažinus riebalų vartojimą, labiau norisi saldumynų ir pyragų. Valgis, kuriame mažai riebalų, bet daug angliavandenių, sukelia didžiulį alkį. Neturėtų visiškai atsisakyti riebalų ir tie žmonės, kurių cholesterolio lygis gana aukštas. Širdį apsaugosite, susinormalizuos cholesterolio lygis, jei “riebalines” kalorijas sumažinsite 35 proc. Ir nebereikia jokių dietų!
Vakarienė. Valgykite žuvį ir daržoves! Jūros produktuose yra daug riebalinių rūgščių: nuo jų priklauso hormonų gamyba ir ląstelių darbas. Garnyrui tiks pomidorų salotos, pagardintos alyvuogių aliejumi. Pomidorai pagerina plaučių darbą, o alyvuogių aliejus sumažina krūties vėžio riziką, pagerina smegenų darbą.
“Klaipėda”