Prieš spaudžiant daržoves ar vaisius būtina juos nulupti. Sultis reikia gerti nevalgius – taip jos geriau pasisavinamos. Būtina sekti, kaip organizmas reaguoja į tam tikras daržoves ar vaisius. Pavyzdžiui, ananasų sultys, kurias mėgsta tie, kurie rūpinasi savo figūra, geriamos prieš valgant.
Jei manote, kad vitamino C yra tik apelsinų sultyse, labai klystate. Jo pakankamai yra obuoliuose, kopūstuose, morkose, salieruose, juoduosiuose serbentuose.
Obuolių sultys turi daug geležies, gerina kraują, suteikia aktyvumo ir puikią savijautą.
Morkų sultys gerina regėjimą ir dantis, yra vitaminų A, B, C, D, E šaltinis, naudingos esant anemijai.
Burokėlių sultys pačios vertingiausios formuojantis raudoniesiems kraujo kūneliams ir gerinant kraujo sudėtį. Valo kepenis, inkstus ir tulžį. Jas reikia gerti gurkšneliais.
Bulvių sultys balina odą, gydo skrandžio ligas. Jei jaučiate diskomfortą pavalgę, bulvių sultis gerkite prieš valgant.
Agurkų sultys nepakeičiamos gydant šlapimtakius. Didelis kalio kiekis juose naudingas sergant hipertonija. Jos taip pat stabdo plaukų slinkimą ir gerina atmintį.
Parengė G.Alksnis
"Sekundė"