Obelis – rausvažiedžių šeimos medis, užaugantis iki 10 m aukščio ir sunokinantis dažniausiai apvalios formos, įvairių dydžių, spalvų bei skonio vaisius. Manoma, kad šis nuo žilos senovės žinomas augalas kilęs iš Mažosios...
Svogūnas. Jo pozicijos tvirtos ne tik mūsų virtuvėje, bet ir istorijoje. Tik jokiame žinyne nepavyko aptikti aiškinimų, kodėl svogūnais pagardintus patiekalus mėgsta suaugusieji, o vaikai dažniausiai – ne.
Takažolė yra pats smulkiausias grikinių šeimos augalas. Žydėjimo metu surinktoje žolėje yra daug biologiškai aktyvių junginių – vitaminų C, E, karotino, angliavandenių, mineralinių druskų, eterinių aliejų.
Žolelių arbatas geriame susirgę ir sveiki. Dažniausiai — slapta tikėdami jjų stebuklingomis galiomis. Žinodami apie cheminio gydymo neigiamas pasekmes daugelis vis dažniau kliaujasi liaudies medicinos išmintimi. Kokias žoleles gerdavo...
šis augalas savaime auga Pietų Afrikoje. Į Europą pelargonijos buvo atvežtos XVI amžiaus pabaigoje. Mūsų krašte pelargonija nuo seno auginama kaip kambarinė dekoratyvinė gėlė. Dažniausiai namuose ir šiltnamiuose auginamos šių...
Jeigu valgysime šias raudonskruostes, rausvės ir mūsų veidai, skvarbesnės bus akys. O jeigu laiku pradėsime gerti bruknių lapų arbatą, išvengsime podagros, reumato, avitaminozės, inkstų akmenligės, nutukimo, kepenų ligų, žvalesnė...
Jei kada nors kyla klausimų, kuo žmonės maitinosi, kuo gydėsi, kai kraštą dengė daugiau miškai, nei laukai, kai nebuvo tobulų žemdirbystės padargų, atsakymą duoda gamta: ir be žmogaus malonės ji užaugindavo visko. Reikėjo tik...