Žinių apie juodųjų serbentų gydomąsias savybes randama jau XIV a. medicininėse knygose. Gydymui vartojamos uogos ir lapai. Uogose yra ląstelienos, cukraus, organinių rūgščių, pektinų, raugų, eterinio aliejaus, vitaminų C, P, B1,...
Jūros vanduo ir oras stiprina sveikatą, jūros augalai puoselėja kūno grožį, o jūros žuvis praturtina organizmą itin naudingomis maisto medžiagomis, todėl medikai rekomenduoja kuo dažniau pasilepinti jūros teikiamais malonumais.
Medų dar senovės graikai laikė kone panacėja nuo visų ligų. O ir šių dienų medikai įsikinę, kad medus dėl savo unikalių savybių geba pakeisti beveik visą vaistinę.
Žmonės agurkus valgo jau beveik 60 amžių. Jie pagerina apetitą, riebalų bei baltymų pasisavinimą ir kartu palankiai veikia medžiagų apykaitą. Agurkas – mažiausiai kaloringa daržovė, bet joje yra daug žmogaus organizmui svarbių...
Prieš kurį laiką buvo manoma, kad homeopatija, fitoterapija, akupunktūra, meditacija nėra veiksmingi. Tačiau pastarųjų metų tyrimai parodė ką kita. šiuo metu didelė dalis vaistų yra gaminami iš vaistinių augalų, jų ekstraktų ar...
Vaistažolių arbatos kartais išgydo tikrai ne prasčiau nei tabletės. Arbatos geriamos drąsiau nei vaistai, nes joms nebūtinas receptas. Be to, manoma, kad vaistažolės nepakenks.Pasirodo, toks įsitikinimas klaidingas. Vartojamos ne pagal...
Pats viduržiemis, mes vis dažniau pajuntame šiam metų laikui būdingą nuovargio jausmą, lydimą savijautos pablogėjimo ir įvairiausių negalavimų. Suprantama, nuovargį galima įveikti vartojant įvairiausius stimuliuojamuosius...
Mėtos buvo žinomos Egipto faraonų laikais. Jos buvo vertinamos senovės Graikijoje. Apie šį augalą užsimenama net Mato evangelijoje. Beveik nėra jokių blogų žodžių apie mėtas. Matyt, jų aromatas visus nuteikia būti geresnius,...
Atrodo, apie obuolius žinome viską. Juose daug vitaminų, mineralinių medžiagų ir t. t. Anglai sako: „Suvalgyk kasdien po obuolį ir tau neprireiks gydytojų.“ Specialistai kiekvienam žmogui rekomenduoja per metus suvalgyti ne mažiau...
Tikriausiai sunku būtų rasti labiau mums žinomas daržoves kaip svogūnai ir česnakai. Juk kiekvienos šeimininkės virtuvėje svogūnas užima vieną iš garbingiausių vietų – jis mielai vartojamas ir šviežias, ir keptas, ir virtas.
Sėjamasis arba valgomasis grikis – vienmetis augalas, priklausantis grikinių augalų šeimai. Manoma, kad šiai kultūrai jau daugiau kaip 2500 metų. Pirmieji jos židiniai radosi dabartinėje šiaurės Indijos teritorijoje Himalajuose.
Ropių tėvyne laikoma Europa ir Azija, iš dalies net Sibiras. Ropes augino senovės egiptiečiai ir persai. Egipte ropėmis buvo maitinami piramides statę vergai.