Žmonės agurkus valgo jau beveik 60 amžių. Jie pagerina apetitą, riebalų bei baltymų pasisavinimą ir kartu palankiai veikia medžiagų apykaitą. Agurkas – mažiausiai kaloringa daržovė, bet joje yra daug žmogaus organizmui svarbių...
švieži apelsinų vaisiai turi beveik 7 proc. cukraus, organinių rūgščių, pektinų, daug mineralinių medžiagų, ypač kalio, dažinių medžiagų, fitoncidų ir vitaminų: C, B, grupės, provitamino A. Dėl tokio vitaminų komplekso...
Atrodo, apie obuolius žinome viską. Juose daug vitaminų, mineralinių medžiagų ir t. t. Anglai sako: „Suvalgyk kasdien po obuolį ir tau neprireiks gydytojų.“ Specialistai kiekvienam žmogui rekomenduoja per metus suvalgyti ne mažiau...
Vaistažolių arbatos kartais išgydo tikrai ne prasčiau nei tabletės. Arbatos geriamos drąsiau nei vaistai, nes joms nebūtinas receptas. Be to, manoma, kad vaistažolės nepakenks.Pasirodo, toks įsitikinimas klaidingas. Vartojamos ne pagal...
Ir dabar manoma, kad nešlifuotas gintaras ar jo milteliai turi gydomųjų savybių, sako Gintaro muziejaus vyriausioji muziejininkė Regina Makauskienė. „Yra įrodymų, kad gintaro rūgštis, kurios yra baltiškame gintare, padeda deguoniui...
Imbierų spalva kinta nuo dirvožemio, klimato ar cheminių priemonių, kuriomis jie apdorojami, teigia „Žolinčių akademijos“ prezidentė Danutė Kunčienė. Tačiau ji siūlo imbierus pakeisti netgi vertingesniu lietuvišku šakniavaisiu.
Spanguolės ir bruknės – itin naudingos uogos. Jos pradedamos rinkti ne anksčiau kaip rugsėjį, kai gerai sunoksta, nes pusžalės uogos turi kur kas mažiau vertingų medžiagų.
Gatvėje jums ant galvos netikėtai gali nukristi kaštonas. Vieni paskubomis praeidami pro šį medį paspiria rudas jo sėklas kojomis, kiti mėgsta parsinešti namo ir šiomis rudens gėrybėmis pasipuošti namus.
Žinių apie juodųjų serbentų gydomąsias savybes randama jau XIV a. medicininėse knygose. Gydymui vartojamos uogos ir lapai. Uogose yra ląstelienos, cukraus, organinių rūgščių, pektinų, raugų, eterinio aliejaus, vitaminų C, P, B1,...
Tikriausiai sunku būtų rasti labiau mums žinomas daržoves kaip svogūnai ir česnakai. Juk kiekvienos šeimininkės virtuvėje svogūnas užima vieną iš garbingiausių vietų – jis mielai vartojamas ir šviežias, ir keptas, ir virtas.
Kaštoną, kaip savotišką teigiamų emocijų šaltinį, galėtų prisiminti gydantieji ne žmogaus kūną, o dvasią. Beje, ne tik pavasarį jis puikiai nuteikia. Rudenį po kojomis atsiveriantis dygliuotas žalias kamuoliukas ir spindintis...
Pats viduržiemis, mes vis dažniau pajuntame šiam metų laikui būdingą nuovargio jausmą, lydimą savijautos pablogėjimo ir įvairiausių negalavimų. Suprantama, nuovargį galima įveikti vartojant įvairiausius stimuliuojamuosius...