Saldžiosiose paprikose vitamino C yra daugiau nei visose kitose daržovėse. Tinkamą šių dviejų medžiagų darinį amerikiečių gydytojas D.Džarvis įvardija kaip geriausią priemonę ginantis nuo atminties pablogėjimo, greito nuovargio, dažnų peršalimų, prasto žarnyno darbo, sąnarių skausmų.
Kasdien suvalgydami po vieną saldžiąją papriką profilaktiškai apsisaugosime nuo minėtų negalavimų ir aprūpinsime organizmą visais parai jam reikalingais vitaminais.
Reguliariai valgomos saldžiosios raudonos paprikos teigiamai veikia kraujagysles, mažina cholesterolio liekį kraujyje, saugo nuo mažakraujystės. Saldžiųjų paprikų sultys, lygiomis dalimis sumaišytos su morkų sultimis, ypač naudingos dirbantiesiems ar gyvenantiesiems padidėjusios rizikos zonoje.
Parengė G.ALKSNIS
“Sekundė”