• Pagrindinis
  • Sveikata
    • Ligos ir gydymo patirtis
    • Natūralūs vaistai
    • Saugok sveikatą!
    • Sveikatos politika ir naujovės
  • Arčiau gamtos
  • Grožio formulė
  • Harmoninga pora
  • Ekologiška aplinka
  • Minčių terapija
  • Mokslo atradimai
  • Pirmoji pagalba
  • Sveika mityba
  • Tėvai ir vaikas
  • Vaizdo reportažai
Sveikatos sodas
Sveikatos sodas
  • Titulinis
  • Sveikata
    • Saugok sveikatą!
    • Ligos ir gydymo patirtis
    • Sveikatos politika ir naujovės
    • Natūralūs vaistai
    • Sveika mityba
    • Grožio formulė
    • Mokslo atradimai
    • Pirmoji pagalba
  • Santykiai
    • Minčių terapija
    • Harmoninga pora
    • Tėvai ir vaikas
  • Ekologiška aplinka
  • Arčiau gamtos
  • Vaizdo reportažai
Pagrindinis
Natūralūs vaistai

Želmenų sultyse slypi energija

2006 28 birželio
Želmenų sultyse slypi energija

“Valerijono” vaistininkė Nijolė Obrikienė pasakojo, kad želmenys auginami ekologiškoje aplinkoje, jų reguliariai atveža ūkininkė. Reikia žinoti, kada želmenis nupjauti, kad nebūtų nei per maži, nei per dideli. Taip pat didesnis efektas bus sulauktas, jei žolės šviežios.

Iš 80 gramų želmenų išspaudžiama 30 gramų sulčių. Tamsiai žalias skystis patiekiamas su stikline vandens užgerti aitriam žolės gėrimui.

Vaistininkai rekomenduoja želmenų sultis vartoti bent savaitę, kad organizmas imtų valytis nuo toksinų ir nešvarumų.

Pasak N. Obrikienės, šviežiose kviečių želmenų sultyse vitaminų A ir C gerokai daugiau nei vaisiuose ir daržovėse, taip pat nemažai B grupės vitaminų, itin svarbių organizmui mineralų – kalcio, geležies, natrio, kalio.

Iš 80 gramų kviečių želmenų mechaniniu būdu išspaudžiama 30 gramų sulčių. “Labai svarbu, kad šiame gėrime daug gyvosios aminorūgščių, chlorofilo ir enzimų energijos. Ji skatina kraujo apytaką, atnaujina senstančias ląsteles, turi antibakterinių savybių”, – pasakojo vaistininkė.

Sultis reikia gerti ką tik išspaustas. Geriausia tai daryti nevalgius arba praėjus trims valandoms po valgio. Išgėrus želmenų sulčių rekomenduojama kurį laiką nevalgyti ir negerti nieko karšto, nes aukšta temperatūra gali suardyti kai kurias želmenų veikliąsias medžiagas.

“Sultis reikėtų gerti lėtai, jas ilgėliau palaikant burnoje. Taip greičiau veikliosios medžiagos patenka į organizmą.

Pradedama gerti nuo 30 miligramų per dieną, didinti dozę patartina pamažu. Labai atsargūs turi būti pradedantieji, svarbu neviršyti dozės, nes, patekusios į organizmą, sultys skatina valymosi procesus, pradeda tirpti nuo skrandžio sienelių susikaupę nešvarumai. Per daug išgėrus galima apsinuodyti savo pačių toksinais”, – tikino vaistininkė.

Medikų pastebėta, kad senos, kadaise persirgtos ligos ar patirtos traumos pirmosiomis vartojimo dienomis paryškėja, kartais skauda galvą ar pykina, tačiau tai išnyksta po kelių dienų.

Natalija KONDROTIENĖ

“Šiaulių kraštas”

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Panašūs straipsniai
Žolelių sezonas: kaip jas teisingai rinkti ir džiovinti?

Žolelių sezonas: kaip jas teisingai rinkti ir džiovinti?

2022 13 liepos
Auksinis imuniteto pagalbininkas: kuo skiriasi medaus rūšys ir kaip jį panaudoti ne tik maistui

Auksinis imuniteto pagalbininkas: kuo skiriasi medaus rūšys ir kaip jį panaudoti ne tik maistui

2022 4 vasario
Gyvenimas po vėžio diagnozės. Ką onkologiniai pacientai turėtų žinoti apie fitoterapiją?

Gyvenimas po vėžio diagnozės. Ką onkologiniai pacientai turėtų žinoti apie fitoterapiją?

2021 29 spalio
Apsaugai nuo peršalimo: natūralūs preparatai, kuriuos lengvai paruošite namuose

Apsaugai nuo peršalimo: natūralūs preparatai, kuriuos lengvai paruošite namuose

2021 24 spalio
Vasaros džiaugsmus lydi nubrozdinimai ir įkandimai – efektyviai padėti gali geltonžiedžiai augalai

Vasaros džiaugsmus lydi nubrozdinimai ir įkandimai – efektyviai padėti gali geltonžiedžiai augalai

2021 23 liepos
Nemalonūs pojūčiai akyse? Vaistų galite rasti ir pievose

Nemalonūs pojūčiai akyse? Vaistų galite rasti ir pievose

2021 15 liepos
Apie mus

„Kuo arčiau Gamtos, tuo daugiau sveikatos!“, – taip žvelgia sveiko gyvenimo būdo ir medicinos portalas „Sveikatos sodas“, savo veiklą pradėjęs 2006 metais.

Naujausi įrašai
  • Dylantys dantys – odontologas pataria, kaip to išvengti
  • Rankos nykštį atkūrė iš kojos piršto
  • Gurkštelti tikrumo: pabandykite arbatos puodelyje atrasti ypatingą Kretos dvasią
  • Rauginti daržoves galima net miesto namų virtuvėje – svarbiausia žinoti vieną principą
  • Vynuogių sezonas: kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais
Informacija
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumas
© UAB "Informacijos linija"
Interneto svetainių kūrimas Interneto svetainių kūrimas