* Svogūnuose gausu laisvo, nesusikristalizavusio cukraus, krakmolo, šarminių druskų ir sieros. Visos šios medžiagos yra gyvybiškai būtinos žmogaus organizmui.
* Salierai — gyvybiškai būtina daržovė visiems žmonėms. Juose yra daug organinės sieros ir eterinių druskų. Ši daržovė taip pat labai naudinga sergantiems reumatinėmis ligomis. Troškintų salierų paruošti nesunku. Be to, šis patiekalas labai skanus. Nereikia vengti ir šviežių salierų — jie puikiai dera su sūriu ir gali būti puikus ir kasdienių, ir iškilmingesnių pietų „baigiamasis akordas“. O sūryje yra labai daug kalcio, kuris stiprina dantis bei kaulus.
* Ridikuose esančios veikliosios medžiagos valo kraują ir gerina kraujotaką. išvirkite ridikus ir patiekite juos kaip garnyrą arba įdėkite šviežių tarkuotų ridikų į salotas bei mišraines.
* Lapinėse salotose yra daug geležies ir sieros. Šie mikroelementai puikiai valo organizmą iš vidaus. Dažniau valgykite šviežių lapinių salotų, ir būsite nustebinti to efekto, kurį jūsų kūnui padarys ši paprasta daržovė.
* Virti pašarinės ropės lapai daro organizmui stebuklingą poveikį. Be to, jie puikiai valo kraują. Kai kas pastebi, jog pašarinės ropės sukelia pilvo pūtimą, tačiau — ne visiems.
* Bulvės taip pat yra labai naudingos, ypač jeigu ruošdami jas maistui, odelę nugręmšite, o ne nupjausite. Iškart po odele esančiame sluoksnyje yra labai daug įvairiausių vitaminų bei mineralų, o nupjaudami bulvės lupeną, jūs jų netenkate. Tačiau daugiausiai mdžiagų išlieka bulves verdant su odele.
Stengdamiesi sulieknėti, daugelis žmonių kažkodėl atsisako bulvių. Taip daryti jokiu būdu negalima. Bulvė — nuostabi daržovė. Joje yra nemažai citrinos rūgšties, taip pat kalio bei sieros druskų. Šios medžiagos būtinos, norint išlaikyti odą ir plaukus puikios būklės.
Bulvės Europoje žinomos jau nuo XVI amžiaus. Anksčiau jomis buvo sėkmingai gydomos ligos, pav., raupsai ir skorbutas. Pilnėjame ne nuo bulvių, o nuo sviesto ir įvairių riebių padažų, kuriais bulves gardiname.