Arbūzas – nuostabus skonis plius daug vandens. Palyginti su kitomis raudonomis daržovėmis ir vaisiais, jame yra daugiausia likopeno – stipraus antioksidanto, sureguliuojančio maisto apykaitą. Esant normaliai medžiagų apykaitai, ir sveikata geresnė, ir oda skaistesnė.
Dviejose didelio arbūzo skiltyse yra 15,3 mg likopeno; du pomidorai turi 11,2 mg, o štai du greipfrutai – tik 3,5 mg likopeno. Taigi ieškokite paties raudoniausio arbūzo. Patartina rinktis tamsius arbūzus su kontrastingomis šviesiomis juostomis, turinčius geltoną dėmę. Tai sąlyčio su žeme vieta, jei ji geltona, vadinasi, arbūzas prinokęs. Pliaukštelėjus ranka per arbūzą, jis turi gausti, o suspaudus – traškėti.
“Klaipėda”
Vido Venslaviškio nuotr.