• Pagrindinis
  • Sveikata
    • Ligos ir gydymo patirtis
    • Natūralūs vaistai
    • Saugok sveikatą!
    • Sveikatos politika ir naujovės
  • Arčiau gamtos
  • Grožio formulė
  • Harmoninga pora
  • Ekologiška aplinka
  • Minčių terapija
  • Mokslo atradimai
  • Pirmoji pagalba
  • Sveika mityba
  • Tėvai ir vaikas
  • Vaizdo reportažai
Sveikatos sodas
Sveikatos sodas
  • Titulinis
  • Sveikata
    • Saugok sveikatą!
    • Ligos ir gydymo patirtis
    • Sveikatos politika ir naujovės
    • Natūralūs vaistai
    • Sveika mityba
    • Grožio formulė
    • Mokslo atradimai
    • Pirmoji pagalba
  • Santykiai
    • Minčių terapija
    • Harmoninga pora
    • Tėvai ir vaikas
  • Ekologiška aplinka
  • Arčiau gamtos
  • Vaizdo reportažai
Pagrindinis
Sveika mityba

Mėsos vartojimas didina vėžio riziką

2007 2 gegužės
Mėsos vartojimas didina vėžio riziką

Anot ligšiolinių rezultatų, valgant raudoną mėsą, didėja rizika susirgti skrandžio ir storosios žarnos vėžiu. Pastarosios vėžio formos rizikai sumažinti mokslininkai rekomenduoja kasdien suvartoti maždaug 30 gramų balastinių medžiagų – tai atitinka 4-5 rupių ruginių miltų duonos riekeles. Balastinių medžiagų turtingas maistas, be to, apsaugo nuo diabeto. Storosios žarnos vėžio išvengti padeda ir žuvis.

Tyrimo metu mokslininkai netikėtai priėjo prie išvados, kad gausus vaisių ir daržovių vartojimas sumažina plaučių bei stemplės vėžio riziką. Tuo tarpu poveikio kitiems vėžiniams susirgimams jiems nepavyko rasti.

Apskritai mokslininkai rekomenduoja nevengti fizinio aktyvumo ir valgyti daug vaisių bei daržovių. “Mes neradome nieko, rodančio, kad tai būtų žalinga”, – sakė EPIC tyrimo koordinatorius Elio Ribolis (Elio Riboli).

Ekspertai, be to, nustatė, kad besaikis alkoholio vartojimas šiek tiek didina krūties vėžio riziką moterims. Rizikos veiksnys yra ir antsvoris po menopauzės.

EPIC studija (Europos vėžio ir mitybos studija) yra didžiausias tokio pobūdžio projektas pasaulyje. Mokslininkai jau 15 metų dešimtyje Europos šalių vertina 519 tūkst. žmonių mitybos įpročius ir jų ligas.

“Klaipėda”

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Panašūs straipsniai
Vynuogių sezonas: kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais

Vynuogių sezonas: kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais

2022 2 rugsėjo
Dietologė: norite iš maisto gauti džiaugsmą – subalansuokite mitybą

Dietologė: norite iš maisto gauti džiaugsmą – subalansuokite mitybą

2021 27 rugsėjo
Dietologė įvardijo, kokia žuvis palankiausia sveikatai ir kiek jos reikėtų suvartoti

Dietologė įvardijo, kokia žuvis palankiausia sveikatai ir kiek jos reikėtų suvartoti

2021 14 rugsėjo
Viskas, ką privalu žinoti apie aliejų: kuo ypatingos jo rūšys

Viskas, ką privalu žinoti apie aliejų: kuo ypatingos jo rūšys

2021 13 rugsėjo
Patisonai – stebinančios išvaizdos daržovė, pasižyminti savitu skoniu ir nauda sveikatai

Patisonai – stebinančios išvaizdos daržovė, pasižyminti savitu skoniu ir nauda sveikatai

2021 2 rugsėjo
Tai, ką pamiršome per vasarą – dietologės patarimai sveikesnei mitybai ir geresnėms kūno linijoms

Tai, ką pamiršome per vasarą – dietologės patarimai sveikesnei mitybai ir geresnėms kūno linijoms

2021 31 rugpjūčio
Apie mus

„Kuo arčiau Gamtos, tuo daugiau sveikatos!“, – taip žvelgia sveiko gyvenimo būdo ir medicinos portalas „Sveikatos sodas“, savo veiklą pradėjęs 2006 metais.

Naujausi įrašai
  • Dylantys dantys – odontologas pataria, kaip to išvengti
  • Rankos nykštį atkūrė iš kojos piršto
  • Gurkštelti tikrumo: pabandykite arbatos puodelyje atrasti ypatingą Kretos dvasią
  • Rauginti daržoves galima net miesto namų virtuvėje – svarbiausia žinoti vieną principą
  • Vynuogių sezonas: kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais
Informacija
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumas
© UAB "Informacijos linija"
Interneto svetainių kūrimas Interneto svetainių kūrimas