Vandens pasirinkimą parduotuvėje dažnai lemia jo kaina ir žinomumas, o ne jo maistinė vertė ir savybės. Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė vandens rūšį pataria rinktis pagal amžių ir bendrą savijautą....
Alyvuogių aliejus prilyginamas auksui, atsižvelgiant į didžiulę reikšmę kultūros ir mitybos istorijoje. Alyvmedžių istorija sugrąžina mus į Antikos lakus. Jau nuo seno hebrajai, egiptiečiai, graikai ir romėnai pasakojo apie aliejaus...
Mėgstate rytais pasimėgauti kavos ar juodos arbatos puodeliu, po pietų paskanauti plytele šokolado, o vakare atsigaivinti kofeino turinčiais gėrimais? Esate ne vieni - net 90 proc. viso pasaulio suaugusiųjų pritrūkę energijos renkasi...
Turbūt ne visi žino, kad paprastose bulvėse yra panašių medžiagų kaip ir bananuose, kurios skatina geros nuotaikos hormono seratonino išsiskyrimą. Kaip išsirinkti ir gaminti bulves, kad jos būtų naudingos organizmui?
Dėl lengvai pasisavinamų angliavandenių – gliukozės, fruktozės ir kt., gausos ir didelės kalio koncentracijos vynuogės pasižymi didele energine verte. Jos padeda palaikyti natūralų rūgščių ir šarmų balansą organizme, praturtina...
Dideli pailgi cukinijų vaisiai dažniausiai būna tamsiai žali, kartais geltoni. Nuo Viduržemio jūros krantų į Lietuvą atkeliavusi vasarinė moliūgų rūšis tinka įvairiausiems patiekalams. Cukinijas galima kepti, troškinti, marinuoti,...
Pagrindiniai sveikos mitybos principai - saikingumas ir įvairovė - skelbia: sveikas maitinimasis toli gražu nėra nuobodus! Patarimų, kaip gyventi ir maitintis sveikai, netrūksta. Tačiau ne visi jie teisingi, o kai kurie net žalingi....
Dauguma maisto tvarkymo įmonių, siekdamos didinti savo gaminių pardavimus ir atsižvelgdamos į vartotojų susidomėjimą natūraliais produktais, imasi ženklinti produktus teiginiais „natūralus“, „natūraliai brandintas“ ir kt.
Tyrimais nustatyta, kad visaverčiai pusryčiai maždaug 30 procentų padidina darbingumą. Taigi jeigu laukia nelengva darbo diena, nepamirškite organizmą aprūpinti energijos atsargomis. Tam tinkamiausios – košės.
Valgyti reikia vienos rūšies maistą
Žmogaus virškinimo sistema gamtos užprogramuota valgyti mišrų maistą. Skrandis ir kasa gamina fermentus, leidžiančius vienu metu virškinti ir baltymus, ir riebalus, ir angliavandenius.
„Arbatą gerti sveika. Bet reikia žinoti, ką ji duoda“, -- sako šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Mikalauskas. Jis jau daugelį metų ne tik mėgaujasi arbatomis, bet ir gilinasi į jų...
„Mūsų valgomas maistas yra griežtai kontroliuojamas ir saugus,“ — sako Kęstutis PATAšIUS, šiaulių apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas.
„Vykdomas tautos ir vaikų genocidas, turi būti skambinama visais...