„Padirbtas medus yra įprastas mūsų turgavietėse. Dažniausiai naudojamas vandeniu skiestas ir įvairiomis kvapiosiomis medžiagomis pagardintas cukrus, kuris būna maišomas su tikru medumi“. Galvojate, kad tai ištrauka iš vakarykščio...
Vaikai ir moterys negali gyventi be tortų, pyragaičių ir kitų gardumynų, į kurių sudėtį dažnai įeina cinamonas. Tačiau šio prieskonio perdozavimas gali grėsti rimtais sveikatos sutrikimais.
Sultis mėgsta gerti dažnas. Žiemą ir pavasarį jas prisimename ir kaip sveikatos šaltinį. Tačiau sulčių įvairovė tokia didelė, kad neretai tenka iš naujo galvoti, ką turime omenyje, sakydami „sultys“. Gėrimą? Desertą?...
Dietologai sako, jog sveika mityba neatsiejama nuo matematinių skaičiavimų. Norint padailinti savo kūno formas, reikia skaičiuoti suvartojamų riebalų kiekį, sekti, kiek tai sudaro kalorijų.
Atrodytų varškė – paprasčiausias maistas. Kiekvienas be vargo gali ją pasigaminti, reikia tik žinoti nesudėtingą receptą, turėti šiek tiek laiko ir noro. Žmonija šį skanų ir naudingą produktą žino jau kelis tūkstantmečius –...
Jau senovėje žmonės vertino unikalias kiaušinių savybes. Kiaušiniai – vienas vertingiausių maisto produktų, juose daug žmogaus organizmui reikalingų medžiagų. Tačiau šiandienos pasiūlos gausoje vartotojai dažnai nebežino, kaip...
Nuo pat pirmųjų žmogaus gyvenimo dienų pienas yra tarsi neatsiejama mitybos dalis. Kaskart girdime begalę mitų ar perskaitome nemažai literatūros, jog norint gauti kuo didesnį kiekį kalcio, reikia gerti daug pieno. Tačiau ar iš tiesų...
"Rupūs miltai" tai ne tik lietuviškas keiksmažodis, bet ir miltų rūšis. Galbūt šis posakis tradiciškai turi neigiamą reikšmę, nes rupių miltų produktai yra tamsesni, šiek tiek sunkiau sukramtomi ir ilgiau virškinami.
Turbūt jokiu kitu metų laiku taip gausiai imbiero nevartojame. šis vienas svarbiausių indų ir azijiečių virtuvių prieskonių ne tik suteikia patiekalams ypatingą skonį, bet ir itin veiksmingai saugo ir gydo nuo peršalimo ligų.
Ar pirktumėte vaistus žinodami, kad yra 95 proc. tikimybė, jog jie neveiks, ir net 80 proc. šansų, kad dar ir pakenks jūsų sveikatai? Sakote, kvailas klausimas? Tačiau begalė žmonių visame pasaulyje laikosi dietų, kurių poveikis –...
Savo patiekalus gardinkite burokėliais. ši kiekvienam lietuviui gerai pažįstama daržovė išvalys ir sustiprins organizmą. Tai ypač svarbu šaltuoju metų laiku.