Pusryčiams suvalgyti vieną bananą ne tik sveika, bet ir patogu: pirma, nereikia gaminti, antra – nereikia plauti indų, trečia – tik 80 kalorijų.
Nešiokitės sultinio kubelių – alkį galėsite numalšinti puodeliu karšto gėrimo. Ir skanu, ir mažai kalorijų.
Tuščias šaldytuvas – tuščio skrandžio garantija. O dar geriau – laikykite jame pjaustytų daržovių: morkų, spalvotų kopūstų, paprikos. Visuomet bus ką užkąsti, be to, galite įsidėti jų ir į darbą. Stenkitės išvengti pietų, vakarienių ir vakarėlių su draugais.
Pietų geriausia atsisakyti, jeigu planuojate vakarieniauti restorane ar kavinėje, kur geriausiai užsisakyti gabalėlį žuvies ar keptą viščiuką iš karto, nežiūrint į meniu: vien mintis apie plaktą grietinėlę su šokoladu gali priversti pakeisti nuostatas.
Iš pasivaikščiojimų maršruto išbraukite vietas, kur yra patrauklių kavinių.
Išgerkite mažiausiai 8 stiklines vandens per dieną. Jis padės nugalėti alkio pojūtį, išvalys iš organizmo riebalus, sureguliuos medžiagų apykaitą.
Kad nesijaustumėte pačia nelaimingiausia būtybe pasaulyje, retsykiais galite pasilepinti gabalėliu kekso ar porcija ledų. Matomoje vietoje laikykite geriausią savo nuotrauką, kad galėtumėte pasižiūrėti į ją, kai manote, kad nieko nenutiks, jei suvalgysite dar gabalėlį pyrago.
Taurė vyno prieš miegą – 100 papildomų kalorijų ir sustiprėjęs alkio pojūtis. Gražiai padengtas stalas paverčia paprastą vakarienę švente ir sulaiko nuo noro sušveisti viską, kas po ranka pakliuvo. Yra ir kitokių, ne tik svorį reguliuojančių dietų. Viena tokių – aiškaus mąstymo dieta.
ši dieta skirta rūgščių ir šarmų balansui organizme sureguliuoti. Ji tinka visiems, kurie nori gerai jaustis ir blaiviai mąstyti.
Rytą išgerkite dvi stiklines šaltinio arba išvalyto vandens iš karto, į vieną išspaudę pusės citrinos sultis. Po to gerai pasirąžykite arba padarykite kelis pratimus, tada suvalgykite obuolį ir po 15-30 minučių – lėkštę grikių košės.
Pietums (12.00-13.00 val.) ir vakarienei (17.00-18.00 val.) suvalgykite lėkštę virtų daržovių, į jas galite įsidėti arbatinį šaukštelį lieso sviesto. 11.00 ir 15.00 val. išgerkite puodelį daržovių nuoviro, likusio nuo daržovių. Prieš nurydami gurkšnį, palaikykite jį burnoje, kad susimaišytų su seilėmis.
Vakare – žolių arbata (mėtų arba ramunėlių).
Parengė G.ALKSNIS
“Sekundė”