Tie žmonės skiriasi ir skonio pojūčiais, ir elgesiu. Valgantieji daržo gėrybes vartoja daug prieskonių, neatsisako vyno taurės, pageidauja, kad per pietus būtų didelis patiekalų pasirinkimas, stengiasi paragauti ką nors nauja, mielai kviečiasi svečius – juk tada reikės pagaminti įvairiausių valgių – ir mėgsta visus nustebinti savo kulinariniais sugebėjimais.
Pasirenkantieji vaisius – smaližiai. Jie verčiau suvalgys du desertus nei vieną kepsnį, nelinkę eksperimentuoti, kai gamina valgyti, ir ne taip mielai priima svečius – tai vaisių mėgėjus vargina.
Mokslininkai ragina dietologus atidžiai ištirti šių dviejų grupių žmones. Jie pataria smaližiams vietoj pyragaičių suvalgyti vaisių želės, paskanauti vaisinio torto, gerti daržovių sultis, sumaišytas su vaisių sultimis, o daržo gėrybių mėgėjams rekomenduoja į salotas pridėti vaisių.
Parengė L.Žukaitė
“Sekundė”
Vido Venslaviškio nuotr.