• Pagrindinis
  • Sveikata
    • Ligos ir gydymo patirtis
    • Natūralūs vaistai
    • Saugok sveikatą!
    • Sveikatos politika ir naujovės
  • Arčiau gamtos
  • Grožio formulė
  • Harmoninga pora
  • Ekologiška aplinka
  • Minčių terapija
  • Mokslo atradimai
  • Pirmoji pagalba
  • Sveika mityba
  • Tėvai ir vaikas
  • Vaizdo reportažai
Sveikatos sodas
Sveikatos sodas
  • Titulinis
  • Sveikata
    • Saugok sveikatą!
    • Ligos ir gydymo patirtis
    • Sveikatos politika ir naujovės
    • Natūralūs vaistai
    • Sveika mityba
    • Grožio formulė
    • Mokslo atradimai
    • Pirmoji pagalba
  • Santykiai
    • Minčių terapija
    • Harmoninga pora
    • Tėvai ir vaikas
  • Ekologiška aplinka
  • Arčiau gamtos
  • Vaizdo reportažai
Pagrindinis
Sveika mityba

Vegetarė rekomenduoja tik 100 gramų baltymų

2012 30 spalio
Vegetarė rekomenduoja tik 100 gramų baltymų

Pilvo vergija – viena baisiausių 

Visuomenės sveikatos biuro iniciatyva į Joniškį pakviesta Lietuvos vegetarų draugijos vadovė, chemijos mokslų daktarė, docentė Ksavera Vaištarienė be užuolankų kalbėjo, kad žmonės per daug valgo. Maiste esantys priedai, didelis riebalų kiekis, per daug baltymų organizmui nepadeda, tik apsunkina vidaus organų funkcijas, todėl šie nusilpsta.

„Dievas mums duoda lapus, žiedus, šaknis, grūdus, vaisius, o velnias sukūrė kulinariją. Pilvo vergija yra viena baisiausių,”– sakė K. Vaištarienė.

80-metė Vegetarų draugijos prezidentė mėsos nevalgo jau daugiau kaip 30 metų. Kartais paragauja žuvies. Jos racione daugiausia – įvairios kruopos, vaisiai, nevirtos daržovės, juoda duona.

Pakanka 1–1,2 kilogramo maisto

„Maistui per mėnesį išleidžiu gal apie 100 litų. Į parduotuvę einu kartą per 10 dienų kepaliuko duonos nusipirkti. Daržovių galima užsiauginti. Mano pietūs: saujelė šparaginių pupelių, lapas salotų, pomidoras, 4–5 gabaliukai apvirtos cukinijos,“ – pasakojo Vegetarų draugijos prezidentė.

Viešnia aiškino, kad žmogui per dieną pakanka 1–1,2 kilogramo maisto: maždaug 400 gramų daržovių, 300 gramų vaisių, 350 gramų angliavandenių turinčių produktų ir tik 100 gramų baltymų (vaikų, jaunuolių augančiam organizmui reiktų 150 gramų baltymų ir iš viso jiems rekomenduojama iki 1,5 kilogramo maisto per dieną). Pabrėžta, kad baltymai – ne tik mėsa, bet ir žuvis, kiaušiniai, pieno produktai.

Autorės nuotr.:Lietuvos vegetarų draugijos prezidentė Ksavera Vaištarienė

Skrandyje telpa 300 gramų maisto

K. Vaištarienė teigė, kad būtina vengti saldumynų, blogai esą balti miltai, bandelės, batonai (visa, kas iš kviečių, turi daug glitimo), varškė, sūriai. „Tai – tiesus kelias į kapus,“ – tvirtino lektorė.

Pusryčiams ji rekomendavo suvalgyti grikių, miežinių, perlinių ar avižinių kruopų košės. Pietums vietoje trijų patiekalų su desertu derėtų palikti tik antrą patiekalą – mėsos arba žuvies 100 gramų su dukart daugiau daržovių (be bulvių, duonos). Sriuba gali būti skirta vakarienei.

Skrandyje, viešnios teigimu, yra vietos tik 300 gramų maisto.

Limfos valymas

K. Vaištarienė pastebėjo, kad gydytojai nekalba apie limfos problemas, nors limfa esanti antra pagal svarbą po DNR (genetinio kodo) mūsų organizme. Ji iš kraujo paima maistines medžiagas, mineralus ir išnešioja į ląsteles. Ląstelių apykaitos produktus ji išneša į šalinimo organus.

Limfą „klijuoja“ kazeinas – medžiaga, esanti piene ir jo produktuose, taip pat ir mėsa. Kai limfa teršalų nebepaneša, juos palieka „baseine“ – pilve. Susidaro gumbeliai, kurie ilgainiui gali suvėžėti. Taip, anot K. Vaištarienės, atsiranda prostatos, gimdos vėžys.

Viešnia rekomendavo ir badavimą inkstams valyti, pasakojo apie kepenų, kasos veiklos gerinimą, limfos valymą.

Loreta RIPSKYTĖ

http://www.skrastas.lt

 SXC.hu – Yaroslav B nuotr.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Panašūs straipsniai
Vynuogių sezonas: kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais

Vynuogių sezonas: kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais

2022 2 rugsėjo
Dietologė: norite iš maisto gauti džiaugsmą – subalansuokite mitybą

Dietologė: norite iš maisto gauti džiaugsmą – subalansuokite mitybą

2021 27 rugsėjo
Dietologė įvardijo, kokia žuvis palankiausia sveikatai ir kiek jos reikėtų suvartoti

Dietologė įvardijo, kokia žuvis palankiausia sveikatai ir kiek jos reikėtų suvartoti

2021 14 rugsėjo
Viskas, ką privalu žinoti apie aliejų: kuo ypatingos jo rūšys

Viskas, ką privalu žinoti apie aliejų: kuo ypatingos jo rūšys

2021 13 rugsėjo
Patisonai – stebinančios išvaizdos daržovė, pasižyminti savitu skoniu ir nauda sveikatai

Patisonai – stebinančios išvaizdos daržovė, pasižyminti savitu skoniu ir nauda sveikatai

2021 2 rugsėjo
Tai, ką pamiršome per vasarą – dietologės patarimai sveikesnei mitybai ir geresnėms kūno linijoms

Tai, ką pamiršome per vasarą – dietologės patarimai sveikesnei mitybai ir geresnėms kūno linijoms

2021 31 rugpjūčio
Apie mus

„Kuo arčiau Gamtos, tuo daugiau sveikatos!“, – taip žvelgia sveiko gyvenimo būdo ir medicinos portalas „Sveikatos sodas“, savo veiklą pradėjęs 2006 metais.

Naujausi įrašai
  • Dylantys dantys – odontologas pataria, kaip to išvengti
  • Rankos nykštį atkūrė iš kojos piršto
  • Gurkštelti tikrumo: pabandykite arbatos puodelyje atrasti ypatingą Kretos dvasią
  • Rauginti daržoves galima net miesto namų virtuvėje – svarbiausia žinoti vieną principą
  • Vynuogių sezonas: kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais
Informacija
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumas
© UAB "Informacijos linija"
Interneto svetainių kūrimas Interneto svetainių kūrimas