Vis daugiau žmonių, nusprendusių sveikai maitintis arba norintys atsikratyti papildomų kilogramų, vengia glitimo turinčių produktų, kurių sudėtyje yra kviečių, rugių, miežių, avižų, speltos, kamuto ar jų sudedamųjų dalių.
šiaulių reabilitacijos centro vyriausiasis kineziterapeutas Vitalijus Savenkovas sako, kad mankštintis svarbu visiems. „Mankšta neturi virsti kankyne. Nereikia užsibrėžti, kad sportuosiu tiek ir ne mažiau. Taip ištversite tik kelias...
Organizmą rūgština ne tik mėsos gaminiai, žuvis, greitas maistas, gazuoti gėrimai, bandelės ar saldumynai, bet ir stresas bei neigiamos emocijos: pavydas, melas, pyktis. Taip teigia Sveikatos mokymų ir ligų prevencijos centro Metodinės...
NaCl – natrio chloridas. Kas gali būti paprasčiau? Bet šio cheminio darinio paprastumas apgaulingas – jis slepia daugybę paslapčių. Kai kurias iš jų žinoti verta.
Artėjant pavasariui, netinkamai laikomi vaisiai apvysta, pasikeičia jų išvaizda, o daržovės dar pradeda ir dygti, žaliuoti. Kaip vartoti tokius produktus, kad jie nepakenktų sveikatai?
Nuo mažens buvome pratinami vengti purvo, stengtis iš tolo apeiti nešvarumus, o vos tik išsitepus stengtis kuo greičiau išsiplauti rankas ar suteptą rūbą. Puikiai prisimenu tuos laikus, kuomet ant beveik kiekvienos valgyklos sienos...
Žiema žmogui grasina ne tik nušalimais, peršalimais ir gripo epidemijomis, bet ir staigia temperatūrų kaita, iš šalčio įėjus į patalpą ir atvirkščiai, o tai žalinga sveikatai.
Lietuvoje kasdien vėžio diagnozę išgirsta beveik 50 žmonių, dar apie 80 tūkst. šiuo metu serga įvairiomis onkologinėmis ligomis, o net 20 proc. visų mirčių – nuo vėžinių susirgimų. Daugiausia pacientų nužudo piktybiniai...
Įskaitos ir egzaminai - sunkus moksleivių ir studentų sveikatos išbandymas. Bemiegės naktys, kurias nuolatos lydi nuovargis, ypač alina jauno žmogaus organizmą. Dažniausiai nerimas malšinamas vaistais, o noras užmigti - stipria kava....
Žmogaus kūnas sugeba prisitaikyti prie sezoninio klimato sąlygų. Tačiau keičiantis klimatui, o ypač oro temperatūrai, turime keisti ir kūno priežiūros įpročius. Kodėl?
šventinis laikotarpis tampa didžiuliu išbandymu organizmui. Su maisto įvairove bei gausa sunkiai susidoroja virškinimo sistema, alkoholis neretai aptemdo protą. Atgaiva kūnui taptų 3-5 dienos iškrovos.