Senolių išmintis nuo seno teigia, kad oro sąlygos gali paveikti savijautą ar sustiprinti ligos simptomus, daugėja ir moksliškai pagrįstų rezultatų, kurie šį teiginį patvirtina. Kalbamojoje šnekoje dažnai išgirstame sakant, kad...
šiltasis sezonas jau beveik ant nosies. Su nekantrumu laukiame saulėtų ir šiltų dienų, o kol kas gaudome kiekvieną netikėtai atklydusį ir maloniai šildantį saulės spindulį.
Sveiką gyvenseną propaguojantys žmonės ir dietologai vienu balsu tvirtina – džiovintus vaisius valgyti sveika. Ir jie iš dalies teisūs. Gal juose yra mažiau cheminių medžiagų, nei šviežiuose vaisiuose? Panagrinėkime.
Kad organizmas būtų atsparus peršalimo ligoms, imuninė sistema turi veikti kaip laikrodis. Pasirodo, tam tikriems gyvenimo tarpsniais yra savos imuniteto stiprinimo taisyklės.
Neslėpsiu,kad į pastarųjų savaičių skandalą dėl arklienos, rastos maiste, žiūriu su ironija. Pasvarstykite patys, ar tikrai verta kelti skandalą dėl ne ką blogesnės nei jautiena mėsos patekimo ant mūsų stalo? Na, žinoma,tik tuo...
Tekanti nosis, ašarojimas, bėrimas, dusulys – ženklai, įspėjantys apie galimą alergiją tarakonams. Neretai susiduriama su atvejais, kai gyventojai net nenumano, jog alergiją sukelia būtent ūsuotieji vabzdžiai. Dažnas minėtus...
Kintantis klimatas vis labiau veikia mūsų kasdieninį gyvenimą ir sveikatą. Dėl sausrų sukelto maisto trūkumo, potvynių nulemtų infekcinių ligų protrūkių, dėl šiltėjančio atmosferos oro gausėjančių maliarijos, Dengė...
Muilas, gaivusis gėrimas, vilnonis megztinis, zefyras, marinuoti agurkai, saldainių vyniojimo popierius, konservuoti žirneliai ir vaistų glazūra... Atrodytų, ką bendro gali turėti mums įprasti, bet visiškai vienas į kitą nepanašūs...
Maisto priedų mūsų maiste gausu. Jau esame įpratę prie gausybės „E“ raidžių ant gaminių pakuočių. Jos žymi tiek mums puikiai žinomą ir po E–330 kodu besislepiančią citrinų rūgštį, tiek ir potencialiai kenksmingus maisto...
Ekspertų teigimu, patalpų oro kokybė yra svarbesnė žmogaus sveikatai ir gerovei nei lauko oro, nes patalpų oras gali būti net 4-6 kartus labiau užterštas.
Besirūpindami saugiu ir sveiku maistu bei ekologiškais produktais, neretai pamirštame apie indus, kuriuose laikome, verdame ar kepame maistą. O juk indai, kuriuose ruošiame maistą, turi nenuginčijamos ir mokslininkų seniai įrodytos...