Viena iš didžiausių sviesto vertybių, pasak A. Unikausko, yra ta, kad jame daug sviesto rūgšties, kuri mažina uždegiminius procesus. O uždegimai yra daugelio ligų priežastis.
Sviestas taip pat gerina širdies ir kraujagyslių veiklą. Gydytojas laidoje citavo tyrimą, kuris rodo, kad sviestas neturi jokio neigiamo poveikio širdžiai.
Sviestas, A. Unikausko teigimu, taip pat yra puikus vitamino A šaltinis, o šis vitaminas daro įtaką daugybei organizmo funkcijų ir yra vienas vertingiausių vitaminų, gaunamų iš sviesto.
„Vitaminas A būtinas ne tik dantų, skeleto ir minkštųjų audinių sveikatai, bet ir gleivinės bei odos. Šis vitaminas reikalingas geram regėjimui, ypač prieblandoje. Jis taip pat būtinas gerai endokrininės sistemos veiklai. Taip pat būtinas krūtimi maitinančioms moterims“, – aiškino gydytojas.
Be to, sviestas suteikia energijos ir slopina apetitą. „Kokybiškas sviestas yra puiki priemonė labai greitai numalšinti alkį. Jeigu palyginsime sviestą ir, pavyzdžiui, šokoladinį batonėlį, tai iš šokoladinio batonėlio irgi greitai gausite energijos, tačiau tai negera energija, greitieji angliavandeniai, o sviestas yra švari energija, nes šiuo atveju nesužadinate didelių insulino svyravimų. Sviesto riebalai, užuot virtę kūno riebalais, paverčiami tuo, kas mums naudinga, – energija. Ir ilgiau išlieka sotumo jausmas“, – tvirtina A. Unikauskas.
Pixabay.com/rodeopix nuotr.