Soduose bei daržuose apstu šviežių vaisių ir daržovių, kurių pagalba galima pagerinti bendrą organizmo savijautą, atstatyti prarastą jėgų antplūdį ir netgi atsikratyti žalingų įpročių.
Artėjantis ruduo nuklojo stalą daržo, sodo ir miško gėrybėmis. Medikai tvirtina, kad reikia naudotis proga ir pasidžiaugti jomis, nes būtent daržovėse ir vaisiuose gausu vitaminų, mikroelementų, taip pat medžiagų, apsaugančių nuo...
Įvairių dietų dėl vienų ar kitų priežasčių laikosi daugelis – vieni artėjant maudymosi kostiumėlių sezonui nori numesti kelis, per žiemą priaugusius kilogramus, kiti – siekdami stiprinti sveikatą, pagerinti organizmo...
šiaulietė Raimonda Radavičiūtė, maisto paruošėja ir sveiko maisto žinovė, vieno recepto, kaip reikia sveikai maitintis, nepateikia. Siūlo kiekvienam pirmiausia nusiraminti, įsiklausyti ir išgirsti save.
Rinkdamiesi parduotuvėje šviežią mėsą ar jos gaminius, dažniausiai atkreipiame dėmesį tik į galiojimo datą, nurodytą ant pakuotės. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai teigia, kad norint išsirinkti...
Sporto kultūra Lietuvoje įgauna pagreitį: vis daugiau žmonių išsiruošia pabėgioti patraukliomis miesto gatvėmis, lankosi sporto klubuose, dalyvauja ištvermės reikalaujančiuose sporto renginiuose ar užsiima kita aktyvia veikla.
Amino rūgštys – su baltymais gaunama medžiaga, reikalinga normaliam organizmo funkcionavimui bei smegenų veiklai, rūgštys yra atsakingos ir už informacijos perdavimą iš vienos nervinės ląstelės į kitą.
Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, vienam žmogui Lietuvoje tenka 78,2 kg mėsos per metus – šis skaičius aukštesnis už valstybes-kaimynes ir už bendrą pasaulio vidurkį, kuris siekia 41,9 kg per metus.
Per metus lietuviai suvartoja net 200 tonų graikinių riešutų. Pasak gydytojos dietologės Evelinos Cikanavičiūtės, vitaminai, antioksidantai gaunami su šiais riešutais yra svarbūs imuninei organizmo funkcijai, smegenų veiklai, kovai su...
Tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje vis dažniau girdima kalbų apie vegetarizmą ir žaliavalgystę. Dažniausiai mąstoma, kad tokie žmonės maitinasi sveikiau, nes tiesiog nevalgo mėsos, o į savo mitybos racioną įtraukia daugiau...
Organizmui reikalingas tinkamas maistas. Jei maitinantis Jums įprasta sukimšti picą ar karbonadą, nenuostabu, kad net ir pavalgę jaučiatės apsunkę ir pavargę, o ilgainiui pradedate justi kraujotakos sutrikimus, kamuoja viršsvoris ir...