Organizmą vitaminais papildyti siekiantys pirkėjai iš parduotuvių lentynų jau kurį laiką renkasi šviežius ridikėlius, morkas, kopūstus, salotas ar agurkus. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių...
Pupelės, avinžirniai, grikiai, ryžiai, avižos, įvairiausi prieskoniai ar padažai – tikriausiai yra tie produktai, kuriuos rasti galėtume bene kiekvienos virtuvės spintelėse. Ir nors šiuos produktus galima vartoti ganėtinai ilgai...
Pavalgius kai kurių vaisių atsiranda nemalonių pojūčių? Gali būti, kad jums pasireiškia fruktozės netoleravimas. Fruktozė – natūralus vaisių cukrus, kurio yra meduje, vaisiuose, daržovėse ir uogose. Duomenys rodo, kad Europoje...
Kasdienė maisto ruoša be miltų būtų sudėtinga – tai vienas dažniausiai naudojamų produktų. Makaronų, blynų ar saldžių kepinių beveik neįsivaizduojame be jų. Ir nors tradiciškai esame įpratę prie kvietinių, miltų rūšių...
Šiandien minimą pasaulinę sveikatos dieną daug dėmesio skiriama sveikatai palankesnei mitybai. O kaip viena iš sveikesnių atmainų vis dažniau, pasak gydytojos dietologės Dalios Vaitkevičiūtės, įvardijamas vegetarizmas. Tačiau...
Pavasariui įsibėgėjus didėja ir susidomėjimas namų daržininkyste, o ypač populiarios tampa ant palangių žaliuojančios prieskoninės žolelės. Žmonės jas augina ne tik kaip puošmeną, bet ir dėl turimų vitaminų, kurių po...
Gurmanų visame pasaulyje itin pamėgti smidrai vis dažniau pastebimi ir ant lietuvių stalo. Ši pavasario daržovė ne tik skani, sveika, bet ir fotogeniška, todėl nenuostabu, kad ji taip staigiai išpopuliarėjo tarp tų, kuriems svarbus ne...
Morkos – viena labiausiai lietuvių pamėgtų daržovių. Jas gyventojai gausiai vartoja nepriklausomai nuo sezono – morkos populiarios išlieka tiek žiemą, tiek vasarą. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir...
Rasti receptą, kuriame nėra nė šlakelio aliejaus ar šaukštelio sviesto tikriausiai būtų sudėtinga. Šie produktai plačiai naudojami įvairiose pasaulio virtuvėse: Viduržemio jūros šalys savo patiekalų neįsivaizduoja be...
Pirmosiomis pavasario dienomis dažniau atsigręžiame į sveikos gyvensenos tendencijas. Žmonės bando keisti mitybos įpročius ir šiuo metu daugiau dėmesio pradeda kreipti į tai, ką perka ir deda į savo lėkštes. Tačiau Vilma...
Per karantiną daugiausia laiko leidžiant namuose įprantame nuolat užkandžiauti, nors alkio ir nejaučiame.
„Alkis – sudėtingas jausmas. Įprantame valgyti ne todėl, kad iš tiesų esame alkani, bet todėl, kad malonu...
Artėjant kalendoriniam pavasariui pastebimas žmonių susidomėjimas palangių daržininkyste: įvairiausių prieskoninių žolelių bei svogūnų laiškų auginimu namuose.
Auginami namų sąlygomis
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo...