„Dažno europiečio mitybos įpročiai šiandien yra labai ydingi – suvalgome per daug maisto, kuris rūgština mūsų organizmą – mėsos, žuvies, grūdinių, pieno produktų, saldumynų, ir per mažai – daržovių ir vaisių, kurie...
Atšalus orams, geriau valgyti produktus, kurie organizmą šildo, o šaldančių, pavyzdžiui, šviežių agurkų, patartina vengti, LRT RADIJUI sako Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė. Jos teigimu, šaltu metų laiku nepakenks...
Sultys yra gėrimas, kuris turi ir sveikatinančią, ir maistinę vertę, bet gerti jas kaip vandenį – didelė klaida, LRT RADIJUI sako gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė. Anot Žolinčių akademijos įkūrėjos Danutės Kunčienės,...
Jau ne vieną dešimtmetį uoliai kalama į galvą, kad riebalai yra blogis. Tačiau gydytojai perspėja, kad be jų žmogus negalėtų gyventi – sutriktų imuninė sistema, hormonų gamyba ir kiti būtini procesai.
Maisto papildus būtina vartoti vyresniems, intensyvų fizinį darbą atliekantiems ar sergantiems žmonėms, LRT RADIJUI teigia farmakologas Romualdas Basevičius. Su juo nesutinka Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektorė...
Bulvės – dažno lietuvio neatsiejama ypač žiemos maisto raciono dalis. Ilgą laiką joms gailėta gerų žodžių. Bulvės buvo kaltintos ir dėl tukinimo. Tačiau jau kurį laiką šios daržovės yra reabilituojamos.
Organizmą pamaitinti žaliaisiais vitaminais galima ir žiemą. Pasak Vilniaus universiteto Botanikos sodo skyriaus vedėjo dr. Dariaus Ryliškio, daugelį augalų mūsų stalui galima nesunkiai užsiauginti namų sąlygomis.
Silkės – vertingi maisto produktai, juose daug vitaminų, mineralinių medžiagų, mikroelementų. Tačiau ar žinome kaip išsirinkti gerą, skanią ir kokybišką šią žuvį?
Ar žinote, kad kasdien vienas Lietuvos gyventojas suvartoja apie 180 g mėsos? Specialistai pastebi tendenciją – šalies gyventojai linkę įsigyti šviežios mėsos daugiau akcijų metu ir ją namie užšaldyti, arba iškart pirkti...